24-karat: 100 prosent gull
22 karat: 91,7 prosent gull
18-karat: 75 prosent gull
14 karat: 58,3 prosent gull
10-karat: 41.6 prosent gull (ingenting mindre enn 10 karats kan lovlig merket eller solgt som gull smykker i USA)
Det er trygt å si at 24-karat er det mykeste og 10 karat den vanskeligste. Fordi det er så myke, brukes sjelden 24-karat gull til å lage smykker. Kinesisk og indiske brides slitasje smykker av ikke mindre enn 24-karat gull på deres bryllup dagen for å sikre en levetid på lykke og lykke. I Frankrike, Italia og Sveits er 18 k den laveste tillatte standarden å bli kalt gull. 14 k gull finnes oftest i tilfeller hvor styrke er mest viktig, som i øredobb ryggen og armbånd metallbånd som kan brettes.
Gult gull: høyere gull prosentandel gir rikere gull fargen og en mykere metall. Aktive mennesker bør velge mer holdbare lavere karat gull. 24 k gull vil bære den raskeste. Det er ikke bare den dyreste men også mykeste gull på markedet. Gult gull legeringer med sølv og kobber.
Hvitt gull: hvitt gull er kjent for å være mer holdbart enn gult gull. Det er også mer lett ødelagt enn gult gull. Siden hvitt gull ser ut som sølv, kanskje du foretrekker den hvis du liker sølv smykker. Hvitt gull legeringer med en stor prosentandel av sølv, eller et utvalg av andre hvite metaller. Nesten alle hvitt gull er belagt med rhodium, en skinnende hvitt metall som er svært vanskelig. Avhengig av hvor lang slitasje til et stykke smykker, over tid kan denne rhodium plating slites av, avsløre den opprinnelige metall fargen. Re-plating er en enkel prosess som kan gjøres for å gjenopprette din smykker hvithet om nødvendig.
Rose Gold
Rose gull får fargen fra en større andel av kobber, i metall legering. Dette gir gull en vakre rosa farge.
Platina: Det er tyngre og dyrere enn gull. Platina er sterkere, men mindre grunnen motstandsdyktig enn gull. En platina spiss er sikrere enn gull, og det vil ikke legge til sin egen farge stein mens gult gull kan av og til en gul tint til en fargeløs eller nær fargeløs diamant.
No comments:
Post a Comment